JohnPietRome.reismee.nl

Dag 14

Dag 14, zondag 6 september:

Vanavond John weer even gebeld. Vandaag een rit van 80 km van Friedrichshafen via oa Fischbach, Immenstaad am Bodense, Meersburg. Überlingen en Stockach naar Tuttlingen. Hij is om 9:30, bij een temperatuur van 12 graden, vertrokken en heeft eerst een tijd lang over een drukke provinciale weg langs het Bodenmeer gereden. Op weg naar Stochach kwam hij door een mooi glooiend landschap, waarbij een stuk van zo’n 17 km met behoorlijke klimmetjes. Nee….., het was niet aangenaam rijden en op een gewone kaart is het veel zoeken en kost het veel tijd. Het was 17:30 toen hij in Tuttingen aankwam en gelukkig vrij snel in Hotel Rösslle een kamer vond. Een eenvoudig hotel met wc en douche op de gang. Morgen rijdt hij richting Rottweil en zal dan waarschijnlijk via het Zwarte Woud richting Strasbourg en Saarbrücken gaan. Volgens mij krijgt hij dan nog een aantal behoorlijke klimmen en wordt het behoorlijk afzien..

Reacties

Reacties

Ankie

Ja, m'n mannetje weert zich kranig zo alleen. En hij heeft niet alleen mooi weer! De regen kan daar in Duitsland ook met bakken uit de hemel komen.
Kilometers rijden, bergopwaarts, met een gangetje van 10 km, langs een Rijksweg: dat is niet plezierig!
Maar gelukkig zijn er ook schitterende fiets gedeelten!

En dan slapen in een Hostel: fiets parkeren in een kelder.
S'morgens ben je dan de enige daar. De sleutel moet je maar door de brievenbus gooien als je weggaat.
En ontbijten kun je op een heel andere locatie van hun.
Dus 4 fietstassen en stuurtasje naar de buitendeur brengen, de fiets vanuit de kelder de trappen opdragen, dan je fiets optuigen en heel goed kijken of je niets bent vergeten. Want als de sleutel in de brievenbus ligt kun je niet meer naar binnen.
Knap hoor John, want dat valt niet mee als je alleen bent.
En nu langzaamaan weer naar huis. Dat wordt ook vast nog een mooie en uitdagende tocht, met behoorlijke hoogte verschillen.
Zet'm op John! xx@@ Ankie

Gerrit de Vries

Ja, dat is een groot verschil fietsen op een wegenkaart. Je krijgt dan wel veel respect voor de auteurs van die mooie route boekjes met mooie autoluwe weggetjes of fietspaden en een lijst met overnachting plekken. Op wegenkaarten staan meestal ook geen stijging percentages zodat je voor behoorlijke verassingen kunt komen te staan.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!